ای هدهد صبا به سبا می فرستمت

درباره وبلاگ

آرشیو

آخرین پستها

پیوندها

پیوندهای روزانه

طبقه بندی

نویسندگان

ابر برچسبها

آمار وبلاگ







museum90

دوغ‌های گازدار نخورید

دوغ برای درمان گرمازدگی، خستگی و عطش استفاده شده و همچنین برای پیشگیری از پوکی استخوان مصرف دوغ به صورت روزانه توصیه می‌شود و برخلاف نوشابه که پوکی استخوان ایجاد می‌کند برای حفظ سلامتی بدن این ماده غذایی مصرف آن توصیه می‌شود.
دوغ‌های گازدار نخوریدیک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف دوغ‌های گازدار برای سلامتی بدن مضر است، گفت: باکتری‌های مفید موجود در دوغ مانع از رشد میکرو ارگانیسم‌های خطرناک در بدن می‌شود.
 
مرتضی صفوی، در رابطه با خواص درمانی دوغ اظهار داشت: دوغ یک ماده غذایی سنتی در کشور ما بوده و از قدیم مورد استفاده مردم قرار گرفته است. در فرهنگ ما نیز در رابطه با دوغ زیاد صحبت شده و بسیاری از ضرب‌المثل‌ها همچون «کی میگه دوغ من ترشه» نشان از قدمت مصرف دوغ در ایران دارد.
 
وی افزود: نوع شیرین دوغ بیشتر به دلیل اضافه کردن موادی مانند گلاب،‌ انبه یا لیمو حاصل می‌شود و نوع ترش ترکیب ماست، آب، نمک و فلفل است که می‌توان سبزی‌های معطری همچون نعنا و پونه به آن اضافه کرد.
 
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه انواع دوغ در کشورهای هندوستان‌، افغانستان و آمریکا نیز تهیه می‌شود، گفت: دوغ معروف به لاسی در هندوستان تهیه شده که هم به صورت شور و هم شیرین مصرف می‌‌شود.
 
صفوی بیان داشت: ما در ایران بیشتر نوع شور دوغ را استفاده می‌کنیم که توصیه می‌شود افرادی که دارای مشکل پرفشاری خون هستند از استفاده نمک در دوغ خودداری کنند.
 
وی با اشاره به اینکه دوغ در آمریکا نوشیدنی ماست یا نوشابه ماست نام دارد، گفت: بدن افراد در حال رشد روزانه به چهار سهم و افراد معمولی سه سهم کلسیم نیاز دارد که 2 لیوان شیر معادل یک لیوان ماست و یا یک لیوان دوغ به شمار رفته و یک چهارم نیاز بدن به کلسیم را رفع می‌سازد.
 
این متخصص تغذیه عنوان کرد: باکتری‌های مفید دوغ شامل استرپتوکوکوس، ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریس مانع از رشد میکرو ارگانیسم‌های مضر در بدن شده و برای سلامتی دستگاه گوارش مفید است.
 
صفوی ادامه داد: دوغ برای درمان گرمازدگی، خستگی و عطش استفاده شده و همچنین برای پیشگیری از پوکی استخوان مصرف دوغ به صورت روزانه توصیه می‌شود و برخلاف نوشابه که پوکی استخوان ایجاد می‌کند برای حفظ سلامتی بدن این ماده غذایی مصرف آن توصیه می‌شود.
 
وی افزود: افرادی که دچار کم‌خونی و فقر آهن هستند بهتر است تا یک ساعت پس از غذا خوردن از مصرف دوغ خودداری کرده تا فقر آنها تشدید نشود، همچنین کسانی که دارای مشکلات گوارشی همچون زخم معده و اثنی‌عشر، ورم معده و نفخ شکم هستند بهتر است دوغ‌های گازدار مصرف نکنند چرا که این دوغ‌ها نسبت به دوغ‌های معمولی برای سلامتی مضر بوده و بیماری‌های گوارشی را نیز تشدید می‌کند.
منبع: فارس

www.asriran.com/fa/news/429852



museum90

افراد پرتحرک نیاز به ویتامین D بیشتری دارند

میزان پایین ویتامین D می تواند منجر به بیماری پوکی استخوان، نرمی استخوان، کاهش تراکم مواد معدنی موجود در استخوان و احتمال خطر شکستگی شود.
به گفته پژوهشگران، افراد فعال و پرتحرک به منظور کاهش احتمال خطر شکستگی استخوان به میزان ویتامین D بیشتری نیاز دارند.

به گزارش مهر، ویتامین D نقش مهمی در تضمین تراکم مناسب استخوانی ایفاء می کند. ویتامین D یک ماده غذایی ضروری است که می تواند همچون هورمون در اندام بدن عمل کند.

این ویتامین از طریق رژیم غذایی و از طریق پوست قرار گرفته در معرض نور خورشید قابل دریافت است. برای رشد استخوان و تضمین تراکم مناسب حجم استخوان لازم و ضروری است. میزان پایین ویتامین D می تواند منجر به بیماری پوکی استخوان، نرمی استخوان، کاهش تراکم مواد معدنی موجود در استخوان و احتمال خطر شکستگی شود.

جیسون میلر، سرپرست تیم تحقیق از مرکز علوم سلامت السویر در پنسیلوانیا، در این باره می گوید: «ما با ارزیابی غلظت ویتامین D در میانگین سرم افراد مستعد در مقابل شکستگی استخوان و مقایسه آن با دستورالعمل های فعلی دریافتیم تجویز مصرف ویتامین D بیشتر برای افراد پرتحرک و فعال لازم و ضروی است.»

وی در ادامه می افزاید: « البته تنها ویتامین D عامل پیشگیری کننده از شکستگی نیست بلکه ما به افراد توصیه می کنیم که ورزش کردن به طور منظم را نیز فراموش نکنند.»
منبع: مهر

www.asriran.com/fa/news/438481



museum90

مقابله آسان با کلسترول خون

مصرف روغن زیتون بهترین گزینه برای کاهش کلسترول خون است. بهتر است به جای روغن‌های صنعتی از این روغن‌ها برای طبخ غذا استفاده شود.
با رعایت چند نکته و مصرف این موادغذایی می‌توان سلامت خود را تضمین کرد.

مقابله آسان با کلسترول خونمحمدحسین عزیزی متخصص تغذیه با اشاره به این که با تنظیم یک رژیم غذایی مناسب و سالم می‌توان کلسترول خون را کاهش داد، اظهار کرد: با یک رژیم غذایی مناسب و سالم می‌توان کلسترول خون را کاهش داد و در حقیقت انواع میوه‌ها و سبزی‌ها بهترین گزینه برای کاهش کلسترول است.
 
وی افزود: میوه‌هایی که فیبر بیشتری دارند تأثیر بیشتری بر کاهش کلسترول دارند. انواع مرکبات، سیب، گلابی، صیفی‌جات، هویج، خیار، مغز دانه‌هایی مانند گردو، بادام درختی، بادام زمینی و... در کاهش کلسترول خون مؤثرند.
 
عزیزی تصریح کرد: مصرف روغن‌های گیاهی به جای حیوانی، لبنیات به جز کره سرشیر و لبنیات پرچرب، گوشت‌های سفید شامل مرغ‌  و ماهی، مصرف کم گوشت قرمز، مصرف نان و برنج و غیره کلسترول خون را پایین می‌آورد.
 
این متخصص تغذیه تأکید کرد: مصرف روغن زیتون بهترین گزینه برای کاهش کلسترول خون است. بهتر است به جای روغن‌های صنعتی از این روغن‌ها برای طبخ غذا استفاده شود.
 
وی در پایان گفت: مصرف غذاهای پرچرب حیوانی مانند کله پاچه و مصرف زیاد تخم‌مرغ از عوامل مؤثر بر افزایش کلسترول خون است.

به طور کلی تمایل به مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها همراه گوشت‌های سفید، روغن زیتون، مصرف میوه‌ها و مغز دانه‌ها در وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها کلسترول خون را کاهش می‌دهد.

www.asriran.com/fa/news/438230






  • تعداد صفحات :8
  • 1  
  • 2  
  • 3  
  • 4  
  • 5  
  • 6  
  • 7  
  • ...