تبلیغات
به موزه علوم طبیعی چارده بلوط خوش آمدید - مطالب فروردین 1396

ای هدهد صبا به سبا می فرستمت

درباره وبلاگ

آرشیو

آخرین پستها

پیوندها

پیوندهای روزانه

طبقه بندی

نویسندگان

ابر برچسبها

آمار وبلاگ







museum90

ماست و کلسترول: آنچه باید بدانید

ماست و کلسترول: آنچه باید بدانید

چندین مطالعه به بررسی اثر مصرف ماست بر سطوح کلسترول پرداخته اند. مطالعه ای در سال 2013 مصرف ماست را با سطوح سالم فشار خون و کلسترول پیوند داد.

ماست به میان وعده ای سالم برای بسیاری از مردم جهان مبدل شده است زیرا حاوی پروبیوتیک های مفید است، منبع خوبی برای پروتئین و ویتامین ها محسوب می شود، قند کمی دارد و احساس سیری را در فرد ایجاد می کند. اما آیا این ماده غذایی می تواند به کاهش کلسترول بد خون نیز کمک کند؟

ماست و کلسترول: آنچه باید بدانید

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث لاین"، چندین مطالعه به بررسی اثر مصرف ماست بر سطوح کلسترول پرداخته اند. مطالعه ای در سال 2013 مصرف ماست را با سطوح سالم فشار خون و کلسترول پیوند داد. در این مطالعه، شرکت کنندگانی که ماست مصرف می کردند از شرایط سوخت و ساز بهتر نسبت به آنهایی که این کار را انجام نمی دادند، برخوردار بودند. همچنین، آنها از شاخص توده بدنی (BMI) پایین‌تر، دور کمر کمتر و سطوح پایین‌تر تری گلیسیرید، گلوکز و انسولین ناشتا، و فشار خون برخوردار بودند. این افراد سطوح بالاتر کلسترول خوب (HDL) را نیز نشان دادند.

مطالعات دیگر توانایی ماست در کاهش کلسترول را به محتوای پروبیوتیک آن پیوند داده اند که از آن جمله می توان به مطالعه دانشمندان بریتانیایی اشاره کرد که نشان داد دو دوز روزانه از پروبیوتیک به کاهش مولکول های کلیدی حامل کلسترول در خون و همچنین سطوح کلسترول بد (LDL) کمک کرده است. اما این مطالعه مشخص نکرد که آثار مثبت به واسطه خود پروبیوتیک ها، یا خود ماست، و یا ترکیبی از هر دو شکل گرفته اند.

آشنایی بیشتر با ماست

اگرچه این قبیل یافته های مرتبط با توانایی ماست در کاهش کلسترول قطعی نیستند، تردیدی در برخی فواید سلامت مصرف ماست وجود ندارد. ماست منبع خوبی برای پروبیوتیک های سالم، مواد مغذی و ویتامین های کلیدی و پروتئین عضله ساز است.

با این وجود، در وهله نخست باید تفاوت بین انواع ماست را درک کرد. برخی انواع ماست سرشار از قند هستند و به طور قطع برای سلامت شما خوب نیستند. در شرایطی که برخی افراد بر این موضوع اصرار دارند که ماست پر چرب بهترین گزینه محسوب می شود، انواعی از ماست های بدون چربی و کم چرب نیز می توانند بر سطوح کلسترول تاثیرگذار باشند.

یک فنجان ماست ساده تهیه شده از شیر کامل حاوی:

104 کالری

7.9 گرم قند

5.5 گرم چربی

نمونه های دارای عطر و طعم میوه حاوی:

194 کالری

19.4 گرم قند

5.7 گرم چربی

در مقابل، یک فنجان ماست یونانی بدون چربی ساده حاوی:

100 کالری

5.5 گرم قند

0.7 گرم چربی

ماست و کلسترول: آنچه باید بدانید

باید به این نکته اشاره داشت که قند موجود در ماست ساده از لاکتوز، قندی طبیعی که در شیر یافت می شود، سرچشمه می گیرد. در مقام مقایسه، ماست میوه ای حاوی حدود 12 گرم قند افزوده شده، به استثنای قند شیر است. کدام ماست برای شما مناسب است؟ هر چیزی که بیش از اندازه شیرین به نظر می رسد احتمالا بیشتر جنبه دسر دارد تا این که یک وعده غذایی یا میان وعده مغذی باشد.

به گفته کلینیک کلیولند، ماست ساده بدون چربی چه به صورت معمولی و چه در قالب یونانی سالم‌ترین انتخاب محسوب می شود. ماست یونانی حاوی پروتئین بیشتری است که می تواند به احساس سیری در مدت زمانی طولانی‌تر کمک کند، اما هر دو نوع از محتوای پروتئین، پروبیوتیک، و کلسیم خوبی سود می برند.

از سوی دیگر، ماست های میوه ای از کالری بیشتری برخوردار هستند و اغلب حاوی بیش از سه برابر قند افزوده شده در مقایسه با انواع ساده هستند.

ماستی سالم‌تر؟

به جای صرف هزینه برای خرید ماست های طعم‌دار که ممکن است حاوی قند افزوده شده باشند، بسیاری از مردم از روش هایی جالب برای طعم‌دار کردن انواع مختلف ماست ساده استفاده می کنند. افزودن میوه تازه، میوه خشک شده، یا مقدار اندکی از شیرین کننده ای دیگر را می توانید مد نظر قرار دهید. حتی اگر یک شیرین کننده قندی مانند عسل یا شهد را استفاده می کنید، احتمالا میزان افزوده شده توسط شما به اندازه نمونه های تولیدی در کارخانه ها نیست. همچنین، استفاده از نوشیدنی های تهیه شده از ماست مانند دوغ را می توانید مد نظر قرار دهید اما باید به محتوای قند و نمک آنها نیز توجه داشته باشید.

این که آیا ماست می تواند به واقع کلسترول را کاهش دهد به طور کامل روشن نیست، اما بدون تردید ماست

از فواید سلامت بسیاری سود می برد و مصرف آن به حفظ سلامت کلی بدن انسان کمک می کند.

--------------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/531911

===========================




museum90

بدن ما چقدر "آهن" نیاز دارد و چگونه باید تأمین شود؟

در ظرف های آهنی پخت و پز کنید. اسید موجود در مواد غذایی مقداری از آهن موجود در ظروف آهنی را بیرون می کشد. پختن مواد غذایی اسیدی، در ظرف آهنی می تواند محتوای آهن موجود ترکیب نهایی را تا 10 برابر افزایش دهد.

مقابله با کمبود آهن یکی از رایج‌ترین توصیه هایی است که به طور معمول افراد گیاهخوار با آن مواجه می شوند. آهن یکی از مهم‌ترین مواد معدنی است که در تولید گلبول های قرمز خون نقش دارد. بدن انسان نیازمند پروتئین های حامل اکسیژن هموگلوبین و میوگلوبین است. گوشت قرمز یکی از منابع اصلی تامین آهن محسوب می شود، اما عدم مصرف این ماده غذایی به معنای آن نیست که با کم خونی مواجه خواهید شد.

برترین منابع گیاهی برای تامین آهن

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "کر2"، کم خونی یا آنمی بدون تردید مساله ای نیست که نادیده گرفته شود. در همین راستا، سازمان بهداشت جهانی کمبود آهن را به عنوان اختلال تغذیه ای شماره یک جهان در نظر می گیرد. تا 80 درصد از جمعیت جهان ممکن است به کمبود آهن مبتلا باشند، در شرایطی که 30 درصد ممکن است کم خونی ناشی از فقر آهن داشته باشند. بدن انسان مقداری آهن را برای جایگزینی آهن از دست رفته ذخیره می کند. با این وجود، سطوح پایین آهن در بلند مدت می تواند به کم خونی فقر آهن منجر شود. از نشانه های این شرایط می توان به کمبود انرژی، تنگی نفس، سر درد، تحریک پذیری، سرگیجه، یا کاهش وزن اشاره کرد.

میزان نیاز به آهن

هیئت غذا و تغذیه موسسه پزشکی آمریکا مقادیر دریافت آهن زیر را توصیه می کند:

نوزادان و کودکان

کوچک‌تر از 6 ماه: 0.27 میلی گرم در روز

7 ماه تا 1 سال: 11 میلی گرم در روز

1 تا 3 سال: 7 میلی گرم در روز

4 تا 8 سال: 10 میلی گرم در روز

مردان

9 تا 13 سال: 8 میلی گرم در روز

14 تا 18 سال: 11 میلی گرم در روز

19 سال یا بزرگ‌تر: 8 میلی گرم در روز

زنان

9 تا 13 سال: 8 میلی گرم در روز

14 تا 18 سال: 15 میلی گرم در روز

19 تا 50 سال: 18 میلی گرم

51 و بزرگ‌تر: 8 میلی گرم در روز

برترین منابع گیاهی برای تامین آهن

منابع غیر حیوانی آهن

مصرف گوشت قرمز و جگر کارآمدترین روش برای دریافت آهن است، اما برای گیاهخواران این امری غیر ممکن محسوب می شود. با این وجود، گیاهخواران می توانند آهن مورد نیاز خود را از منابع گیاهی نیز تامین کنند. در ادامه با برخی از مواد غذایی گیاهی با بالاترین سطح آهن بیشتر آشنا می شویم.

توفو (نصف فنجان): 6.6 میلی گرم

اسپیرولینا (یک قاشق چایخوری): 5 میلی گرم

سویا پخته (نصف فنجان): 4.4 میلی گرم

دانه کدو تنبل (یک اونس یا 28 گرم): 4.2 میلی گرم

کینوآ (4 اونس یا 113 گرم): 4 میلی گرم

ملاس سیاه (یک قاشق غذاخوری): 4 میلی گرم

رب گوجه فرنگی (4 اونس یا 113 گرم): 3.9 میلی گرم

لوبیا سفید (نصف فنجان): 3.9 میلی گرم

برگه زردآلو (یک فنجان): 3.5 میلی گرم

اسفناج پخته (نصف فنجان): 3.2 میلی گرم

برگه هلو (6 نیمه): 3.1 میلی گرم

آب آلو (8 اونس): 3 میلی گرم

عدس (4 اونس یا 113 گرم): 3 میلی گرم

نخود (یک فنجان) 2.1 میلی گرم


نکته های برای جذب بیشترین میزان آهن از مواد غذایی:

مواد غذایی سرشار از آهن را به همراه مواد غذایی حاوی ویتامین C مصرف کنید، که به بدن در جذب آهن کمک می کند.

چای و قهوه حاوی ترکیباتی به نام پلی فنول ها هستند که با آهن پیوند تشکیل می دهند و جذب آن را برای بدن دشوار می سازند.

کلسیم نیز در جذب آهن اختلال ایجاد می کند. نیم ساعت پیش از مصرف مواد غذایی سرشار از آهن از مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم پرهیز کنید.

در ظرف های آهنی پخت و پز کنید. اسید موجود در مواد غذایی مقداری از آهن موجود در ظروف آهنی را بیرون می کشد. پختن مواد غذایی اسیدی، مانند سس گوجه فرنگی، در ظرف آهنی می تواند محتوای آهن موجود ترکیب نهایی را تا 10 برابر افزایش دهد. پختن مواد غذایی حاوی اسیدهای دیگر مانند سرکه، لیمو یا آب لیمو در یک ظرف آهنی نیز می تواند محتوای آهن ترکیب نهایی را افزایش دهد.

--------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/531785

======================




museum90

پیامدهای منفی مصرف بیش از اندازه قند

مطالعات نشان داده اند که میزان بیش از اندازه قند می تواند در ترمیم کلاژن، پروتئینی که ظاهر شاداب و انعطاف پذیری پوست را موجب می شود، اختلال ایجاد کند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث"، خوراکی های شیرین از محبوبیت بالایی در جهان برخوردار هستند و هر فردی به راحتی می تواند برای خوردن آنها وسوسه شود. اما آیا می دانید پس از مصرف قند به واقع چه اتفاقی در بدن رخ می دهد؟

بدن پس از مصرف قند این گونه خواهد بود

مغز رنج می برد

فروکتوز، قندی طبیعی موجود در میوه است و به همراه گلوکز یکی از اجزا تشکیل دهنده شربت ذرت فروکتوز بالا (HFCS) است و توانایی فعال کردن بخش پاداش مغز را دارد. اما مطالعات صورت گرفته روی حیوانات نشان داده اند که دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از فروکتوز، به ویژه شربت ذرت، در بلند مدت می تواند شرایط را برای یادگیری و یادآوری دشوار سازد.

به مصرف مواد غذایی بیشتر تمایل دارید

با فعال شدن قسمت پاداش و اشتهای مغز، فروکتوز می تواند در احساس سیری تداخل ایجاد کند. بر همین اساس، خوردن تنها یک کلوچه ممکن است برای فرو نشاندن هوس غذایی شما کافی نباشد.

پوست سریع‌تر پیر می شود

مطالعات نشان داده اند که میزان بیش از اندازه قند می تواند در ترمیم کلاژن، پروتئینی که ظاهر شاداب و انعطاف پذیری پوست را موجب می شود، اختلال ایجاد کند. یک رژیم غذایی سرشار از قند می تواند به کاهش انعطاف پذیری پوست و شکل گیری چین و چروک های زودرس منجر شود. به جای مصرف شیرینی ها می توانید مصرف میوه ها را مد نظر قرار دهید. به گفته کارشناسان، مصرف دو تا چهار وعده منبع قند طبیعی در روز مشکل آفرین نخواهد بود.

قند اضافی در قالب چربی ذخیره می شود

کبد از ظرفیتی مشخص برای سوخت و ساز قند برخوردار است و از آن به برای تولید انرژی استفاده می کند و بر همین اساس، میزان اضافی قند در کبد به چربی تبدیل می شود. این شرایط خطر ابتلا به دیابت نوع 2، چاقی و بیماری قلبی عروقی را افزایش می دهد.

سلول های بدن بهایی سنگین را می پردازند

فروکتوز روند اکسیداسیون معمول در سلول های ما را تسریع می کند. در همین راستا، امکان آسیب دیدن پروتئین ها، بافت ها و اندام ها وجود دارد و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند نارسایی کلیه، بیماری کبد، و آب مروارید افزایش می یابد.

در دام قلاب گرفتار می شوید

مصرف قند به ترشح دوپامین، انتقال دهنده عصبی که موجب می شود از چیزی خوشمان بیاید و هر چه بیشتر از آن بخواهیم، منجر می شود. همان گونه که نورون های گیرنده دوپامین بیش از حد تحریک می شوند، تعداد گیرنده ها برای تشکیل پیوند کاهش می یابد و از این رو، نیازمند دوپامین بیشتر برای کسب تجربه ای مشابه خواهید بود.

غذا خوردن به واسطه استرس موجب افزایش استرس می شود

شیرینی ها می توانند سطوح کورتیزول، یکی از هورمون های استرس، را در کوتاه مدت کاهش دهند، اما تداوم مصرف کربوهیدارت های پالایش شده قندی و خطر مقاومت به انسولین استرس بدن را از درون افزایش دهد. ورزش بهترین جایگزین برای مواد غذایی شیرین به منظور کاهش استرس است. ورزش احساس خوبی را در انسان ایجاد می کند و سطوح کورتیزول را کاهش می دهد.

افزایش سریع انرژی و سپس افت آن

کربوهیدارت های پالایش شده مانند آنهایی که در پاستا و نان سفید وجود دارند، افزایش سریع گلوکز در جریان خون را موجب می شوند و از این رو، برای مدتی ممکن است افزایش انرژی خود را احساس کنید. اما با از بین رفتن این اثر کوتاه مدت ممکن است با مشکل بیشتری مواجه شوید. به جای کربوهیدارت های پالایش شده می توانید مصرف میان وعده های سرشار از پروتئین را بین وعده های غذایی اصلی خود مد نظر قرار دهید که از آن جمله می توان به ماست یونانی به همراه توت های تازه یا سبزیجات تازه و هوموس اشاره کرد. این قبیل خوراکی های به تثبیت قند خون و حفظ سطوح انرژی برای مدت زمانی طولانی‌تر کمک می کنند.

-----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/531387

============================







  • تعداد صفحات :2
  • 1  
  • 2