ای هدهد صبا به سبا می فرستمت

درباره وبلاگ

آرشیو

آخرین پستها

پیوندها

پیوندهای روزانه

طبقه بندی

نویسندگان

ابر برچسبها

آمار وبلاگ







museum90

فرمول پیشگیری از فقر آهن!

هنگامی که موضوع محتوای آهن مطرح می شود، بروکلی از جمله ابرسبزیجات در نظر گرفته می شود. افزون بر آهن، بروکلی منبع خوبی برای ویتامین C است که به بدن در جذب آهن کمک می کند.

فقر آهن شایع‌ترین دلیل کمبود تغذیه ای در جهان است. فقر آهن می تواند موجب آنمی (کم خونی) و تاخیر شناختی (یادگیری) در کودکان شود. شدت آنمی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و در برخی موارد حتی به تزریق خون نیاز باشد. برای بیشتر مردم، عامل کلیدی در پیشگیری از فقر آهن حصول اطمینان از دریافت میزان کافی این ماده مغذی از رژیم غذایی است.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل "وری ول"، آهن در دو شکل وجود دارد: آهن هم (Heme Iron) که از منابع گوشتی سرچشمه می گیرد و آهن غیر هم. آهن هم بهتر از آهن غیر هم جذب می شود و بر همین اساس مقدار توصیه شده روزانه آهن مصرفی برای گیاهخواران دو برابر بیشتر است. با این وجود، گیاهخوارانی که از یک رژیم غذایی متنوع برخوردار هستند، چندان در معرض خطر ابتلا به کم خونی فقر آهن قرار ندارند. پس از بلوغ، مقدار توصیه شده روزانه آهن مصرفی برای زنان به واسطه چرخه های قاعدگی بیشتر است.

در ادامه با برخی از مواد غذایی سرشار از آهن آشنا می شویم. جگر در این فهرست قرار ندارد، زیرا اگرچه منبع عالی برای آهن محسوب می شود، اما از محتوای کلسترول بالایی نیز برخوردار است.

گوشت

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

در اینجا بیشتر تمرکز روی گوشت گاو است. گوشت مرغ، بوقلمون، و بره نیز منابع خوبی برای آهن هستند. گوشت حاوی آهن هم است که جذب آن برای بدن آسان‌تر است و از این رو، آهن بیشتری را از این مواد غذایی دریافت می کنید. منابع بدون چربی گوشت گاو توصیه می شوند.

نرم تن صدف‌دار

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

میزان آهن هم موجود در میگو، صدف چروک، و صدف دو کفه ای تقریبا مشابه با گوشت است و این به معنای جذب آسان‌تر توسط بدن است.

توفو

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

توفو منبع خوبی برای پروتئین است و از محتوای آهن خوبی نیز بهره می برد. از مصرف توفو با کلسیم افزوده شده پرهیز کنید زیرا کلسیم جذب آهن را کاهش می دهد.

لوبیا

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

افزون بر این که لوبیا منبع خوبی برای پروتئین محسوب می شود، این ماده غذایی در انواع مختلف خود منبع خوبی برای آهن نیز است.

بروکلی

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

هنگامی که موضوع محتوای آهن مطرح می شود، بروکلی از جمله ابرسبزیجات در نظر گرفته می شود. افزون بر آهن، بروکلی منبع خوبی برای ویتامین C است که به بدن در جذب آهن کمک می کند.

سبزیجات

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

سبزیجات از جمله سبزیجات سبز برگ، لوبیا سبز، و گوجه فرنگی منابع خوبی برای آهن هستند. آب گوجه فرنگی نیز یکی از معدود نوشیدنی های حاوی آهن محسوب می شود.

میوه های خشک شده

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

برگه های زردآلو، هلو، آلو و کشمش منابع خوبی برای آهن هستند. آنها میان وعده هایی مغذی و خوشمزه نیز محسوب می شوند. همانند آب گوجه فرنگی، آب آلو نیز یک نوشیدنی حاوی آهن است.

مغزهای خوراکی

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

بیشتر مغزهای خوراکی از جمله بادام هندی، فندق، پسته، و بادام حاوی آهن هستند. از این رو، مصرف یک مشت از آنها می تواند یک میان وعده مغذی باشد. همچنین، می توانید مغزهای خوراکی را با چند میوه خشک شده ترکیب کنید تا آهن بیشتری دریافت کنید.

دانه کدو تنبل

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

دانه های کدو تنبل خام منبع خوبی برای آهن هستند. اگر قصد دارید آنها را بو دهید از گرمای بیش از اندازه پرهیز کنید زیرا می تواند محتوای آهن دانه های کدو تنبل را کاهش دهد.

نان ها و سریال ها

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

در برخی کشورهای جهان، مانند آمریکا، آردها با ویتامین ها و مواد معدنی از جمله آهن غنی می شوند. با نگاه به فهرست مواد تشکیل دهنده می توانید از این مساله اطمینان حاصل کنید. از جمله محصولاتی که با آردهای غنی شده تهیه می شوند می توان به نان، سریال، و پاستا اشاره کرد. به طور کلی، سریال های دارای سبوس از آهن بیشتری نسبت به دیگر سریال ها برخوردار هستند.

میوه ها

پیشگیری از فقر آهن با این مواد غذایی

اگرچه آنها از نظر فنی حاوی آهن نیستند، اما میوه های سرشار از ویتامین C مانند پرتقال، لیمو، و کیوی به جذب بهتر آهن از رژیم غذایی کمک می کنند. از این رو، آنها را می توان همراه با مواد غذایی سرشار از آهن استفاده کرد تا نتیجه بهتری در زمینه جذب آهن تجربه شود.

پیشگیری عامل کلیدی است

به این نکته توجه داشته باشید که محصولات لبنی حاوی کلسیم هستند که در جذب آهن از مواد غذایی دیگر اگر به صورت همزمان مصرف شوند، اختلال ایجاد می کنند. به عنوان مثال، مصرف مقدار زیادی شیر در روز می تواند در جذب آهن کافی از رژیم غذایی اختلال ایجاد کند.

همچنین، مصرف نوشیدنی های حاوی تانن مانند قهوه و چای می تواند جذب آهن را مسدود کند. اگر کمبود آهن شما به اندازه ای است که به شکل گیری آنمی منجر شده، تنها ایجاد تغییر در رژیم غذایی برای اصلاح فقر آهن کافی نیست. با پزشک خود درباره گزینه های درمانی مشورت کنید.

----------------------------------

http://www.asriran.com/fa/news/536729

=========================




museum90

ترفندهایی ساده برای تقویت حافظه

عملکرد هیپوکامپ - مرکز حافظه مغز - با افزایش سن رو به افول می رود، اما پژوهشگران متوجه شده اند افراد مسنی که به طور منظم پیاده روی می کنند، تقویت هیپوکامپ را تجربه می کنند.

ذهن و حافظه نیز همانند جسم انسان باید تمرین داده شوند زیرا در غیر این صورت تنبل شده و مواجهه با فراموشی های گاه و بی گاه چندان غیر منتظره نخواهد بود.

ترفندهایی ساده برای تقویت حافظه

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "کر2"، با چند ترفند ساده که در جریان زندگی روزمره خود مد نظر قرار می دهید می توانید به تقویت حافظه خود کمک کنید.

وضع اندامی خوب

حفظ یک وضع اندامی خوب و پرهیز از قوز کردن هنگام نشستن یا راه رفتن می تواند بهبود جریان خون و اکسیژن به سمت مغز تا 40 درصد را موجب شود و از این رو، به یاد آوردن خاطرات آسان‌تر می شود.

نوع متفاوتی از تایپ

ما درباره حروف صحبت می کنیم. پژوهشگران طی یک مطالعه دریافتند استفاده از یک فونت غیر معمول هنگام تایپ کردن می تواند در به خاطر آوردن بهتر محتوا نقش داشته باشد.

تماشای ویدئوهای خنده‌دار

طی یک مطالعه که با حضور گروهی از افراد مسن انجام شد، آنهایی که یک ویدئو خنده‌دار 30 دقیقه ای را تماشا کرده بودند بهبود توانایی یادگیری، یادآوری، و شناخت تصویری را تجربه کردند. با افزایش سن، آثار مخرب استرس می تواند توانایی فرد برای یادگیری و حفظ حافظه را مختل سازد. شادی و خنده می تواند به واسطه کاهش ترشح هورمون های استرس، از جمله کورتیزول و کاتکول آمین ها به کاهش استرس کمک کند.

پیاده روی منظم

عملکرد هیپوکامپ - مرکز حافظه مغز - با افزایش سن رو به افول می رود، اما پژوهشگران متوجه شده اند افراد مسنی که به طور منظم پیاده روی می کنند، تقویت هیپوکامپ را تجربه می کنند.

کار با وزنه

طی یک مطالعه به گروهی از شرکت کنندگان در حالی که با وزنه کار می کردند، یک سری از تصاویر نشان داده شد. دو روز بعد، افراد این گروه حدود 60 درصد از عکس ها را به خاطر آوردند و این آمار برای افرادی که تمرینات قدرتی انجام نداده بودند برابر با 50 درصد بود.

آدامس جویدن

دیگر از این ساده‌تر نمی شود، این طور نیست؟ آدامس جویدن نشان داده است که ضربان قلب، فشار خون، و جریان خون به مغز را افزایش می دهد و از این رو، به بهبود حافظه کمک می کند.

استفاده از قلم و کاغذ

اگر قرار است در یک جلسه شرکت کنید، در صورت امکان به جای لپ تاپ از یک دفترچه یادداشت استفاده کنید. نوشتن به جای تایپ کردن نشان داده است که به گوش دادن و حافظه فعال کمک می کند.




museum90

تخم مرغ را چه مدت می توان بیرون از یخچال نگه داشت؟

تغییر دما می تواند رشد باکتری ها را تسهیل کند و تخم مرغ ها به طور ویژه مستعد آلودگی با یک باکتری بدنام به نام سالمونلا هستند.

تخم مرغ یکی از مواد غذایی پر مصرف در نقاط مختلف جهان محسوب می شود. اگر تخم مرغ ها هرگز در یخچال قرار نگرفته باشند می توانید آنها را در مکانی خنک برای حدود یک هفته نگهداری کنید. اما زمانی که تخم مرغ ها را در یخچال قرار می دهید دیگر نمی توانید آنها را بیرون از یخچال ذخیره کنید.

تخم مرغ را چه مدت می توان بیرون از یخچال نگه داشت؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اکسترا کریسپی"، اگر با چگونگی نگهداری درست تخم مرغ آشنا باشید، تخم مرغ هایی که در یخچال قرار می گیرند را می توان چهار تا پنج هفته پس از تاریخ درج شده روی بسته بندی نیز نگهداری کرد. اما تخم مرغ هایی که در یخچال نگهداری شده اند تا چه مدت خارج از یخچال دوام می آورند؟

پیش از آن که کم کم نگران شوید، شما می توانید تخم مرغ ها را به مدت دو ساعت در دمای اتاق یا یک ساعت در مای 90 درجه فارنهایت (32.2 درجه سانتیگراد) یا گرم‌تر نگهداری کنید. پس از دو ساعت بهتر است که تخم مرغ ها را دور بریزید و از تخم مرغ های جدید استفاده کنید، به جای این که شانس خود را درباره سالم بودن آنها امتحان کنید. چرا؟ زیرا تغییر دما می تواند رشد باکتری ها را تسهیل کند و تخم مرغ ها به طور ویژه مستعد آلودگی با یک باکتری بدنام به نام سالمونلا هستند.

نشانه های سالمونلا به هیچ عنوان خوشایند نیستند و از 12 ساعت تا 72 ساعت پس از عفونت پدیدار می گیرند که از آن جمله می توان به اسهال، تب، گرفتگی عضلات شکم، و استفراغ اشاره کرد. در برخی افراد اسهال ممکن است چنان شدید باشد که کار به بستری شدن در بیمارستان بکشد. بنابر برآورد سازمان غذا و داروی آمریکا، هر ساله حدود 79 هزار مورد بیماری و 30 مورد مرگ به واسطه تخم مرغ های آلوده به سالمونلا وجود دارند. در نتیجه، اگر تخم مرغ هایی که پیش‌تر در یخچال بوده اند به مدت یک شب روی پیشخوان آشپزخانه باقی مانده اند، ارزش استفاده و به خطر انداختن سلامت را ندارند.

خوشبختانه رسیدگی و پخت تخم مرغ به روش درست بسیار آسان است. اطمینان حاصل کنید تخم مرغ ها در دمای کمتر از 40 درجه فارنهایت (4.4 درجه سانتیگراد) در یخچال نگهداری می شوند، هر گونه تخم مرغ دارای ترک را دور بریزید و دست ها و ظروفی که با تخم مرغ های خام در تماس بوده اند را خوب بشویید.






  • تعداد صفحات :3
  • 1  
  • 2  
  • 3